FLAŞ HABER

Araştırma: Obezler için en düzgün idman vakti akşam saatleri

Çok kilolu beşerler hakkındaki bir araştırma, bu şahısların idmanlarını akşam saatlerinde yapmalarının daha yararlı olabileceğini ortaya koydu.

Araştırma: Obezler için en düzgün idman vakti akşam saatleri

Sydney Üniversitesi Charles Perkins Merkezi’nden bilim insanlarınca yapılan araştırmada, Birleşik Krallık Biyobankası ivme ölçümü çalışmasından 40 yaş üstü ve obez 29 bin 836 şahsa ilişkin sıhhat dataları, 8 yıla yakın mühlet boyunca takip edildi.

Bu müddet zarfında, iştirakçiler ortasında 1425 mevt, 3 bin 980 kalp ve damar hastalığı hadisesi ile 2 bin 162 mikrovasküler işlev bozukluğu kaydedildi.

Araştırmacılar, 2 bin 995’ine tip 2 diyabet tanısı konulmuş bu bilgi setindeki yaklaşık 30 bin kişiyi, kullandıkları giyilebilir aygıttan elde ettikleri bilgilere nazaran sabah, öğlenden sonra ya da akşam, orta ila şiddetli antrenman yapanlar olarak sınıflandırdı.

Akşam antrenmanı vefat riskini azaltıyor

Kalp atış suratını yükselterek nefes kesen orta ila şiddetli fizikî aktivitelerin birçoklarını akşam 6 ile gece yarısı ortasında yapan şahısların erken mevt yahut kalp ve damar hastalıklarından vefat riskinin daha az olduğunu belirleyen bilim insanları, ayrıyeten 3 dakika ya da daha uzun süren bu tıp antrenmanları yapma sıklığının da günlük toplam fizikî aktivite ölçüsünden değerli olduğunu tespit etti.

Araştırmanın başyazarı Dr. Matthew Ahmadi, izledikleri fizikî aktivitelerde çeşit ayrımı yapmadıklarını belirterek, çalışmanın tıpkı vakitte akşam yapılan antrenmanın tip 2 diyabete karşı en hami idman olduğunu gösterdiğini aktardı. Çalışmanın makalesi, Diabetes Deva mecmuasında yayımlandı.

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ