FLAŞ HABER

Bakan Özhaseki açıkladı: Türkiye’de kaç tane atık su arıtma tesisi var?

Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 1213 atık su arıtma tesisi ile ülke nüfusunun yüzde 90,6’sına hizmet verildiğini duyurdu. Bakan Özhaseki atık su arıtma tesisinin 74 kentte bulunduğunu ve Türkiye nüfusunun yüzde 90,6’sına hizmet ettiğini açıkladı. Özhaseki devam eden projelere ait de bilgi verdi.

Bakan Özhaseki açıkladı: Türkiye’de kaç tane atık su arıtma tesisi var?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AA muhabirine, Bakanlığın atık su ve katı atık çalışmalarına ait açıklamalarda bulundu.

Bakanlığın, arıtılmış atık suların tekrar kullanımı konusunda çalışmalar yaptığını belirten Özhaseki, şu bilgileri verdi:

* Bu çerçevede halihazırda yüzde 5,30 olan arıtılmış atık suların yine kullanım oranını, 2028 yılında yüzde 11’e çıkarmayı hedefliyoruz. Bakanlık olarak yerleşim yerlerinden kaynaklanan atık suların toplanarak arıtılması, etraf ve insan sıhhatinin korunmasını amaçlıyoruz.

Kentsel atık su arıtma tesislerine ait bilgi veren Özhaseki “2002 yılında 145 olan atık su arıtma tesisi sayısını 1213’e çıkardık. 74 vilayetimizde bulunan tesisler ile ülke nüfusunun yüzde 90,6’sına hizmet veriliyor” dedi.

Özhaseki, devam eden kentsel atık su arıtma tesisi çalışmalarına ait, “74 vilayetimizdeki atık su arıtma tesislerinin yanı sıra 3 vilayet merkezinde inşaat, 3 vilayet merkezinde de proje kademesinde çalışmalarımız sürüyor. Mevcut durumda atık su arıtma tesisi olan vilayetlerden 3’ünde ileri biyolojik atık su arıtma tesislerimizin inşaat süreci, 3’ünde ise proje süreci devam ediyor” bilgisini paylaştı.

Daha sağlıklı ve daha pak bir dünya

Belediye atıklarının insan ve etraf sıhhatine tesirlerinin en aza indirilip, aktif idaresinin gerçekleştirilmesi maksadıyla, belediyelerin finanse etmekte zorlandıkları atık altyapı projelerinin desteklenmesi için başlatılan Katı Atık Programı (KAP) projesi kapsamında, nizamlı depolama tesislerinin imaline da dayanak sağlandığını aktaran Özhaseki, bu kapsamda tertipli depolama tesisi bulunmayan yerlere öncelik verildiğini bildirdi.

Özhaseki, şunları kaydetti:

* Katı atıkların etrafa ziyan vermeden bertarafını sağlamak üzere nizamlı olarak depolanması gayesiyle inşa edilen katı atık tertipli depolama tesisi sayısı 2024’ün birinci çeyreğinde 94’e ulaştı. Bu tesisler ile 1248 belediyede 75,9 milyon şahsa yani nüfusun yüzde 94,5’ine hizmet veriliyor. Suyun her damlasının kıymetlendirilerek ekonomik, toplumsal ve çevresel yaşama kazandırılmasını önemsiyoruz. Etrafımızı hassasiyetle koruyor, katı atıkları sistemli depoluyoruz. Evlatlarımıza daha sağlıklı ve daha pak bir dünya emanet edeceğiz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ